Sådan behandler du dine køkken- og spisebordsplader med olie.


Junckers køkkenbordsolie findes i farverne: Natur, hvid, sort og drivtømmer grå. Olien er fødevare godkendt, dvs. du med fordel også kan anvende det på skære- og spækbrætter. Dine madvarer tager ikke skade af at være i kontakt med de behandlede emner.


Sådan gør du:


1: Tag gerne gummihandskerne på, da trærensen kan være hård og udtørrende for dine hænder. Rengør overfladen med trærens (følg vejledningen bagpå i forhold til blanding)

Efter end behandling, vask med rent vand og lad nu overfladen tørre helt – ca. 6 timer. Overfladen slibes nu med sandpapir i korn 180, derefter tørres overfladen over med en hårdt opvredet klud.
Lad tørre i 30 min.


2: Olien skal røres godt rundt inden den tages i brug. Olien påføres med pensel i et ikke alt for tyndt lag, dog heller ikke for tykt, lad olien ligge i ca. 15 min.

Olien tørres nu grundigt af med bomuldsklude, husk der ikke må ligge olie tilbage på overfladen.

Nu ligger du en ren bomuldsklud på overfladen og ovenpå kluden ligger du den hvide polerpads, når dette er gjort polere du overfladen ovenpå kluden. Skift kluden ud efter behov.
Nu skal overfladen tørre i min. 8 timer inden du tager det i brug.


3: Hvis du ønsker en højere slidstærk overflade, kan du med fordel give et lag olie mere. Dog skal du mellemslibe med sandpapir korn 240 inden du giver et tyndt lag olie mere.


Den første uge er det vigtigt at du ikke spilder væsker eller belaster overfladen, da olien har brug for at hærde.

OBS: Husk at pensel, klude og polerpads gennemvædes med vand inden de smides ud, da dette ellers kan selvantænde.


Vi har sammensat de produkter vi mener er nødvendige, for et rigtig godt resultat.

- Faxe eller Jucnkers Trærens 

- Gummihandsker

- Sandpapir korn 180 og 220

- Hvide polerpads

- Flad pensel fra Spekter

- Klude

Du kan også finde dit startsæt lige her.

0,75 ltr. rækker 10 - 50 m2 pr. liter afhængig af træstruktur og sugeevne.


Rigtig god fornøjelse.